Συνέλαβαν 20 νονούς της νύχτας – Η δράση τους, η ταρίφα και τα συμβόλαια θανάτου

Μια άγρια συμμορία αποτελούμενη από τουλάχιστον 20 μέλη, με αρχηγό κρατούμενο που την προηγούμενη δεκαετία κυριαρχούσε στο κόσμο της νύχτας μπήκε στο στόχαστρο του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα…

με την Αστυνομία, η συμμορία των μπράβων της νύχτας εκβίαζε καταστηματάρχες, απειλούσε και τρομοκρατούσε ιδιώτες, ενώ έφτανε ακόμα και σε εμπρησμούς αυτοκινήτων προκειμένου να τιμωρήσει ή στείλει μηνύματα σε θύματα της.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η παροχή προστασίας σε τουλάχιστον 30 με 40 καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Η ταρίφα για κάθε νυχτερινό κατάστημα ξεκινούσε από 300 και άγγιζε τα 1.000 ευρώ, ενώ όποιος δεν πλήρωνε το χαράτσι είχε …συνέπειες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι έρευνες της Ασφάλειας για το αν η συμμορία των νονών εμπλέκεται σε συμβόλαια θανάτου και σε ξυλοδαρμούς επιχειρηματιών, ενώ όλο το συντονισμό της ομάδας πραγματοποιούσε μέσα από τη φυλακή με κινητά τηλέφωνα ο αρχηγός του κύκλωμα.

Ο ηλικίας περίπου 40 ετών «εγκέφαλος» πριν μερικά χρόνια είχε γίνει στόχος αντίπαλης ομάδας και του έστησε ενέδρα προκειμένου να τον βγάλει από τη μέση.

Via


Νεότερη Παλαιότερη